Et litt underlig minne for livet. 

Foto: Anikken 

Tekst: Selma, Unni og Amalie 

På onsdag så dro vi på Stortinget for å intervjue utdanningsministeren Tonje Brenna, vi går opp en elegant trapp preget av gulldetaljer og røde tepper. Når vi ankommer toppen følger vår lærer Torunn oss inn i vandrehallen hvor vi snakker om hvilke dører vi kan gå inn i og ikke. Vi står foran den store gulldøren og beundrer de fine detaljene, Torunn kan fortelle oss at inne der skjer det viktige ting. Før hun rekker å snakke ferdig smeller døren opp og en dame i knallrosa jakke kommer ut. Torunn ser at det er utenriksministeren, noe som vi andre ikke visste på den tiden. Hun stormer mot oss som en gal. 

-Dere vil vel ha selfie jenter!? sier hun opp i fjesene våre. 

Vi ser forvirret på hverandre, men i all høflighet tar stakkars Amalie frem mobilen sin usikker på hva som skjer. Utenriksministeren snapper mobilen ut av Amalies hender og tar en selfie. Vi ser litt redd på hverandre i frykt om at vi kom uforberedt til et ekstremt formelt intervju, hun gir mobilen tilbake til Amalies hender. 

-Ja altså disse Is-damene, jenter, det er et skikkelig vanskelig dilemma… 

Vi prøver så godt vi kan å ikke virke forvirret eller uhøflige selv om vi innerst inne ikke aner hva som skjer unntatt at en muligens viktig dame nettopp har overfalt oss. Etter et 4- 5 minutters langt foredrag spør hun oss: 

-Er det noe annet dere lurer på da? 

Vi ser på Torunn, men før noe mye mer skjer ser damen seg rundt. Det samme gjør vi og bak oss står et NRK-kamera. Utenriksministeren lager plass mellom meg og Amalie, hun går mot kameraene imens Amalie stille sier: 

-Jeg er litt forvirret jeg.